MAGAZÍN

Vytvořme společně velikonoční rekord aneb Nejvíc krajových pojmenování pro pomlázku
Zajímavosti 10.4.2019

Vytvořme společně velikonoční rekord aneb Nejvíc krajových pojmenování pro pomlázku

Ty nejlepší tradice bývají inspirací k řadě zajímavých počinů. Velikonoce jsou především nejdůležitějšími křesťanskými svátky, ale také velkou lidovou oslavou příchodu jara. Muzeum rekordů a kuriozit vyhlašuje pokus o společný zápis do České knihy rekordů.


Zahrádkářská sezóna začala. Jak vybírat rostliny, aby vydržely?
Dům, byt, zahrada 4.4.2019

Zahrádkářská sezóna začala. Jak vybírat rostliny, aby vydržely?

Češi patří k opravdovým milovníkům zahradničení. Bylinky, ovoce, zeleninu nebo květiny pěstuje kolem 70 procent Čechů.


Superpotravina přímo z kurníku, jak číst informace na vejcích
Gastronomie 3.4.2019

Superpotravina přímo z kurníku, jak číst informace na vejcích

Pomlázka, beránek a vajíčko, typické symboly českých Velikonoc, bez kterých to zkrátka nejde. Za několik let by to mělo ale vypadat jinak, ač změna nebude patrná na první pohled.


Canisterapie: léčba psí láskou pomáhá dětem
Krása a zdraví 4.2.2019

Canisterapie: léčba psí láskou pomáhá dětem

Rodiče, kteří doma nechtějí domácí mazlíčky, jsou možná sami proti sobě. Zvířata totiž dětem pomáhají v přirozeném motorickém i citovém vývoji, učí je zodpovědnosti a zklidňují hyperaktivní neposedy.


České Budějovice budou ve dnech od 22. do 24. února patřit čokoládě
Gastronomie 24.1.2019

České Budějovice budou ve dnech od 22. do 24. února patřit čokoládě

Milovníci sladkého a čokolády by neměli ve dnech 22. až 24. února chybět na Výstavišti v Českých Budějovicích, kde se uskuteční Čokoládový festival. Můžete se těšit například na výstavu historie čokolády či vaření s čokoládou i degustaci.


Prazdroj nechá vybrat lidi, jaké pivo má uvařit
Gastronomie 10.1.2019

Prazdroj nechá vybrat lidi, jaké pivo má uvařit

Plzeňský Prazdroj přichází s další novinkou v rámci svého programu Volba sládků. Nyní nechá samotné spotřebitele, aby si zvolili, jaké pivo chtějí uvařit. To pak nabídne během června ve více než dvanácti stovkách tuzemských hospod a restaurací.


Do České republiky zasahuje šestnáct vlčích teritorií
Zajímavosti 9.1.2019

Do České republiky zasahuje šestnáct vlčích teritorií

Šestnáct vlčích teritorií se alespoň částečně v roce 2018 nacházelo v České republice a až na jednu výjimku všechny v pohraničních horách. V deseti případech se jednalo o smečky, v pěti případech o vlčí pár, v jednom případě byl zmapován teritoriální vlk.


Hlívová polévka na staročeský způsob
Gastronomie 9.1.2019

Hlívová polévka na staročeský způsob

Potřebujete-li dostat vaše tělo zase do patřičné kondice, trochu vyčistit cévy a upravit váhu? K tomu nám bude nápomocná hlíva ústřičná.


Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Gastronomie 4.1.2019

Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí

Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a vitamínu D.


V bezlepkových těstovinách je lepek, prokázal test
Gastronomie 19.12.2018

V bezlepkových těstovinách je lepek, prokázal test

Lidem s celiakií nebo alergií na lepek způsobuje konzumace potravin z běžné mouky zdravotní potíže. Nakupují proto bezlepkové potraviny, které jsou obvykle dražší než ty obyčejné.


Manželství je pro většinu Čechů nedotknutelné
Sex a vztahy 11.12.2018

Manželství je pro většinu Čechů nedotknutelné

Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů.


Nejlepší Svačina roku s Rio Mare je ze Slavkova u Brna
Gastronomie 8.12.2018

Nejlepší Svačina roku s Rio Mare je ze Slavkova u Brna

První místo v 6. ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare získala Aneta Vyhnánková z Integrované střední školy Slavkov u Brna.


Rychlé perníčky pro opozdilce
Gastronomie 8.12.2018

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.


Papriková polévka
Gastronomie 4.12.2018

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.


Kuřecí stehýnka pečené na pivu
Gastronomie 20.11.2018

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.


Nejčastější zimní zranění a jak se jim vyhnout
Krása a zdraví 20.11.2018

Nejčastější zimní zranění a jak se jim vyhnout

S nadcházející zimou je spojena řada typických úrazů. Stoupá počet zlomenin, naraženin a zranění kolenních kloubů. Nejhorší z nich vyžadují až šestiměsíční rekonvalescenci a končí s trvalými následky. Dá se takovým úrazům předejít?


PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.avon-registrace.eu www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA