MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

Doporučujeme

Zajímáte se o kosmetiku? Máte rádi kontakt s lidmi? Chcete si splnit své sny a přání?

Staňte se Avon Lady/Avon Gentlemanem! Staňte se Sales Leaderem! Nebo jen registrovaným zákazníkem. Registrace a vstupní materiály zdarma, žádné členské poplatky. AVON bude Váš koníček, přivýdělek a bude vás to bavit.
www.avon-registrace.eu

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Na výzkum mořského prvoka získali českobudějovičtí parazitologové další americký grant

Vědeckému týmu parazitologa Julia Lukeše z Biologického centra Akademie věd ČR se podařilo získat další grant od soukromé nadace amerického mecenáše G

Post

V nové výrobní hale ve Veselí nad Lužnicí najde práci 120 lidí

Společnost RM Gastro v sobotu 23. září slavnostně otevře novou výrobní halu ve Veselí nad Lužnicí. Výrobce profesionálního gastrozařízení tak zdvojnás

Post

Zapomenuté klíče v zámku vozidla i otevřené okénko lákají zloděje

V sobotu měli přinejmenším dva majitelé motorových vozidel štěstí na poctivé občany, kterým nebyl lhostejný osud jejich cenného majetku.

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.wwwdesign.cz www.avon-registrace.eu garaze.fabrego.cz Maminčino koření

REKLAMA